bizhat verzekeringen

Gratis offerte
offerte aanvragen
meer allochtonen met geldproblemen
NN royeert klanten onredelijk snel
Nieuwe CAO voor Unilever
Waterschade uitgesloten van dekking
Klachten van WAOers komen door gedrag
Vermogen ABP stijgt
Veel studenten onverzekerd
Miljard euro winst voor Axa
valsheid in geschrifte bij Landis
Stijging aantal fraudegevallen
hypotheken
financiŽle bijsluiter terug naar de kern
ING Groep verkoopt Italiaanse dochter
WAO plannen kabinet onder druk
 
 

Welkom op bizhat verzekeringen,
rubriek bromfietsverzekering

 
Op deze site treft u diverse informatieblokken (nieuws) en links aan over bromfietsverzekering. Voor meer inhoudelijke informatie over bromfietsverzekeringen adviseren wij u de site

bromfietsverzekering nieuws (1)

Bromfietsverzekering

Bromfietsverzekering - WA Iedere bromfietsers, scooterrijder en snorfietser is wettelijk verplicht om jaarlijks een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade die u, rijdend op uw brommer, scooter of snorfiets, toebrengt aan anderen. De WA-verzekering dekt standaard tot ongeveer 1 miljoen euro. De premie voor een WA-verzekering wordt landelijk vastgesteld, al berekenen sommige verzekeraars hogere premies voor inwoners van grote steden. Ook verschillen de premies per soort voertuig. Zo is een verzekering voor een automaat goedkoper dan die voor een voertuig met versnellingen. En betaalt de bezitter van een snorfiets een lagere premie dan die van een brommer.
Een bromfietsverzekering geldt alleen in de Benelux. Als u uw brommer, scooter of snorfiets verder mee op reis wilt nemen moet u een groene kaart aanvragen die in het land van bestemming geldig is. In Nederland gelden uw verzekeringsplaatje, dat u op uw voertuig monteert, in combinatie met uw verzekeringspapieren als verzekeringsbewijs.

Bromfietsverzekering - casco
Als u wilt dat uw brommer, scooter of snorfiets ook verzekerd is tegen de gevolgen van brand, diefstal, botsingen en slippartijen, kunt u daarvoor een aanvullende cascoverzekering afsluiten. De premie hiervoor is afhankelijk van de nieuwwaarde. Verzekeringsmaatschappijen stellen wel een groot aantal voorwaarden voordat ze schade dekken. Zo weigeren ze bijvoorbeeld uit te keren als de bromfiets of scooter is opgevoerd, de bestuurder geen helm droeg (bij een ongeluk) of wanneer het voertuig niet voorzien was van een alarm en/of een goed slot (bij diefstal). Bijna iedere verzekeraar hanteert bovendien standaard een eigen risico, dat verschilt per bromfiets. Hoe duurder het voertuig, hoe hoger het eigen risico. Het eigen risico bedraagt gemiddeld 10% van de nieuwwaarde van het voertuig. Kortingen voor schadevrij rijden worden niet gegeven. Het is altijd raadzaam goed te overwegen of een cascoverzekering wel noodzakelijk is. Dit is eigenlijk alleen het geval wanneer uw bromfiets vrij nieuw is, u er voor uw werk erg afhankelijk van bent, u de kosten voor reparatie moeilijk zelf kunt bekostigen en/of geen gelegenheid heeft de brommer veilig weg te zetten. In andere gevallen is het, vanwege de hoge kosten, vaak raadzamer een cascoverzekering achterwege te laten.

Een diefstalverzekering (als onderdeel van de cascoverzekering) voor een brommer, scooter of snorfiets is overigens lang niet altijd af te sluiten. Het enorme aantal diefstallen van (voornamelijk) scooters heeft ertoe geleid dat verzekeraars terughoudend zijn geworden in het aanbieden van dergelijke verzekeringen. In sommige steden is het zelfs onmogelijk geworden een diefstalverzekering af te sluiten. Is het wel mogelijk, dan loopt u het risico een premie ter hoogte van de aanschafprijs van een gloednieuwe scooter te moeten betalen. Mocht u wel een diefstalverzekering af kunnen (en willen) sluiten dan geldt meestal een eigen risico van 10% (voor goedkope brommers, tot ongeveer 750 euro), 15% (voor brommers tussen de 750 en 1000 euro) of 20% (voor duurdere brommers) van de nieuwwaarde.


bromfietsverzekering nieuws (2)


Bromfietsverzekeringen (WA)
Iedere bromfietsers, scooterrijder en snorfietser is wettelijk verplicht om een WA-verzekering af te sluiten. Deze verzekering dekt schade die u, rijdend op uw brommer, scooter of snorfiets, toebrengt aan anderen. De WA-verzekering dekt standaard tot 900.000 euro. De premie voor een WA-verzekering wordt landelijk vastgesteld, al berekenen sommige verzekeraars hogere premies voor inwoners van grote steden. Ook verschillen de premies per soort voertuig. Zo is een verzekering voor een automaat goedkoper dan die voor een voertuig met versnellingen. En betaalt de bezitter van een snorfiets een lagere premie dan die van een brommer.
Een bromfietsverzekering geldt alleen in de Benelux. Als u uw brommer, scooter of snorfiets verder mee op reis wilt nemen moet u een groene kaart aanvragen die in het land van bestemming geldig is.
Bromfietsverzekeringen (casco)
Als u wilt dat uw brommer, scooter of snorfiets ook verzekerd is tegen de gevolgen van brand, diefstal, botsingen en slippartijen, kunt u daarvoor een aanvullende cascoverzekering afsluiten. De premie hiervoor is afhankelijk van de nieuwwaarde. Verzekeringsmaatschappijen stellen wel een groot aantal voorwaarden voordat ze schade dekken. Zo weigeren ze bijvoorbeeld uit te keren als de bromfiets of scooter is opgevoerd, de bestuurder geen helm droeg (bij een ongeluk) of wanneer het voertuig niet voorzien was van een alarm en/of een goed slot (bij diefstal). Bijna iedere verzekeraar hanteert bovendien standaard een eigen risico, dat verschilt per bromfiets. Hoe duurder het voertuig, hoe hoger het eigen risico. Het eigen risico bedraagt gemiddeld 10% van de nieuwwaarde van het voertuig. Kortingen voor schadevrij rijden worden niet gegeven. Het is altijd raadzaam goed te overwegen of een cascoverzekering wel noodzakelijk is. Dit is met name het geval zijn wanneer uw bromfiets vrij nieuw is, u er voor uw werk erg afhankelijk van bent, u de kosten voor reparatie moeilijk zelf kunt bekostigen en/of geen gelegenheid heeft de brommer veilig weg te zetten. In andere gevallen is het, vanwege de hoge kosten, vaak raadzamer een cascoverzekering achterwege te laten. Een diefstalverzekering voor een brommer, scooter of snorfiets is overigens lang niet altijd af te sluiten. Het enorme aantal diefstallen van voornamelijk scooters heeft ertoe geleid dat verzekeraars terughoudend zijn geworden in het aanbieden van dergelijke verzekeringen. In sommige steden is het zelfs onmogelijk geworden een diefstalverzekering af te sluiten. En sommige verzekeringsmaatschappijen vragen een premie waar u ongeveer een gloednieuwe scooter voor kunt kopen.
Mocht u wel een diefstalverzekering af kunnen sluiten dan geldt meestal een eigen risico van 10% (voor brommers tot 680 euro), 15% (voor brommers tussen de 680 en 910 euro) of 20% (voor duurdere brommers) van de nieuwwaarde.


bromfietsverzekering nieuws (3)


Regelmatig is op een inboedelverzekering uitgesloten:Indien u ergens een speciale verzekering voor heeft afgesloten gaat die verzekering vůůr (ook als uw inboedelverzekering eerder is afgesloten). Hierbij kunt u denken aan een kostbaarheden- of bromfietsverzekering
Geld en geldswaardige papieren
Schade als gevolg van atoomkernreacties, molest, aardbevingen, overstromingen en vulkanische uitbarstingen
Aan glas
Misbruik van een pasje met pincode
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar bizhat verzekeringen