bizhat pensioen

Gratis offerte
ombudsman pensioen
koopsompolis
prepensioen
Meeste vrouwen niet optimistisch over p ...
niet duur pensioen
gouden handdruk
Gemitigeerde eindloonregeling
online afsluiten pensioen
Pensioenlast topmanagers groot deel jaa ...
anw hiaat verzekering berekening
NSers ergeren zich aan beloning directie
Gewezen deelnemer
Terroristen van al Qaeda in Britse sted ...
lijfrente pensioen
offerte pensioen
makkelijkste pensioen
ombudsman pensioenen
meest pensioen
wat kosten studerende kinderen
vergelijk lijfrentes
berekening eerder stoppen met werken
VUT
Gelderland verontrust over salaris Nuon ...
Nederlander wel bereid langer door te w ...
rente pensioen
Harder werken maakt emoties los
online offerte pensioen
met pensioen
Vermogen PGGM flink gestegen
Vroegpensioen in de zorg vanaf 62 jaar  ...
Oud topman Enron in staat van beschuldi ...
recht op aow
 
 

Welkom op bizhat pensioen,
rubriek lijfrente pensioen

 
Gratis pensioenofferte en/of pensioenadvies

lijfrente pensioen nieuws: Per kalenderjaar kan onbelast gespaard worden tot een maximum van € 613 (2005). Voorwaarde is dat het gespaarde bedrag wordt gestort op een geblokkeerde spaarrekening en in principe voor vier jaar vast staat. Onbelaste deblokkering is alleen toegestaan in geval van aankoop eigen woning (niet de aflossing van de hypotheek), afsluiten van een lijfrenteverzekering (waarbij geen toetsing van een pensioentekort plaats hoeft te vinden), sparen van aandelen, het starten van een eigen onderneming, het sparen voor verlof en de financiering van studiekosten. Per 1-1-2006 mag het spaarloon ook gedeblokkeerd worden voor de eigen bijdrage van de Kinderopvang. Spaarloon kan als doel in het cafétariaplan worden opgenomen.De spaarloonregeling kan alleen nog worden toegepast bij de werkgever, waar de werknemer op 1 januari in loondienst is én bij deze werkgever voor de werknemer de algemene heffingskorting wordt toegepast. Indien de werknemer op 1 januari geen dienstbetrekking heeft, kan hij in dat jaar niet deelnemen aan de spaarloonregeling. Het is eveneens niet toegestaan om, wanneer een werknemer van baan wisselt en niet het volledige bedrag is gespaard, het resterende bij de nieuwe dienstbetrekking te sparen. Wel is het toegestaan om het volledige jaarbedrag op elk moment te sparen bij de werkgever waar men op 1 januari in dienst is. Het restant zou dus bij het beëindigen van de dienstbetrekking kunnen worden ingehouden.
De heffing op het spaarloon, die een werkgever verschuldigd is, wordt van 15% naar 25% verhoogd.
Voor meer informatie over lijfrente pensioen adviseren wij u de site: vervroegd pensioen te bezoeken.

lijfrente pensioen nieuws

Algemene nabestaandenwet (ANW)

Algemene nabestaandenwet (ANW)

Deze overheidsvoorziening dekt het risico van overlijden van de partner en ouders en is geregeld in de Algemene Nabestaandenwet (ANW). De wet vervangt de Algemene Weduwen- en Wezenwet. Met de invoering van de Algemene Nabestaandenwet in 1996 is de nabestaandenvoorziening flink gewijzigd. De ANW regelt een basisvoorziening voor nabestaanden en is inkomensafhankelijk. Het ANW-gat is het verschil tussen de ANW-uitkering en de uitkering op grond van de Algemene Weduwen- en Wezenwet. Een ANW-uitkering dient aangevraagd te worden bij een van de districtskantoren van de Sociale Verzekerings Bank (SVB).

Wie komt er in aanmerking voor een ANW-uitkering?

Weduwen, weduwnaars en ongehuwd samenwonende nabestaanden die:

· voor 1 januari 1950 geboren zijn, of
· kinderen hebben te verzorgen die nog geen 18 jaar zijn, of
· voor ten minste 45% arbeidsongeschikt zijn, of
· geboren zijn in de periode liggend tussen 1 januari 1950 en 1 juli 1956, terwijl het overlijden van de partner heeft plaatsgevonden of zal plaatsvinden voor 1 juli 1999, of
· geboren zijn in de periode liggend tussen 1 januari 1950 en 1 juli 1956, moet zijn gehuwd voor 1 juli 1996 en heeft een ernstig zieke echtgenoot die overlijdt op of na 1 juli 1999.

Gescheiden echtgenoten (pseudoweduwe- en weduwnaars) komen ook voor dit pensioen in aanmerking, mits zij door het overlijden inkomsten uit alimentatie missen.

Wanneer eindigt de uitkering?

Het recht op uitkering eindigt als:

· Als het jongste kind 18 jaar wordt
· Als de nabestaande niet meer arbeidsongeschikt is (tenzij deze geboren is voor 1950)
· Als de nabestaande 65 jaar wordt
· Als de nabestaande opnieuw trouwt of gaat samenwonen

NB: nabestaanden die een hulpbehoevende in huis nemen, raken hun nabestaandenuitkering niet kwijt. Hun inkomensafhankelijke nabestaandenuitkering wordt verlaagd naar 50% van het brutominimumloon. Ook mensen die samenleven met een meerderjarig pleegkind of met een meerderjarig aangehuwd kind houden recht op een nabestaandenuitkering

Wat is de hoogte van de uitkering?

De uitkering voor de nabestaande is bij de ANW inkomensafhankelijk en bedraagt maximaal 70% van het netto minimumloon. Nabestaanden of verzorgers die één of meerdere halfwezen onder de 18 verzorgen krijgen een inkomensonafhankelijke toeslag van 20% van het netto minimumloon
Samengevat:

· nabestaande zonder kinderen maximaal 70% van het netto minimumloon
· nabestaande met kinderen jonger dan 18 maximaal 70% van het netto minimumloon + 20% van het netto minimumloon.
· pseudo-nabestaande maximaal 70% van het netto minimumloon, mits de nabestaande alimentatie ontving. De ANW-uitkering is nooit hoger dan die alimentatie.
· volle wezen:
jonger dan 10 jaar 2% van 70% van het netto minimumloon
tussen 10 en 16 jaar 8% van 70% van het netto minimumloon
tussen 16 en 21 jaar 4% van 70% van het netto minimumloon

Wat wordt er gekort?

De inkomensafhankelijke uitkering van maximaal 70% van het netto minimumloon wordt gekort met het inkomen van de nabestaande. Hierbij wordt rekening gehouden met het soort inkomen:

· De uitkering wordt gekort met het inkomen van de nabestaande uit arbeid, bijv. salaris. Van de inkomsten uit arbeid is een deel vrijgesteld. De vrijstelling bedraagt 50% van het wettelijk minimumloon plus een derde deel van het meerdere. Het inkomen minus de vrijstelling wordt van de nabestaandenuitkering afgetrokken.
· De uitkering wordt geheel gekort met inkomen in verband met arbeid, bijv. VUT-, WW-. ZW- of WAO-uitkeringen (nog onduidelijk is of en in hoeverre een ouderdomspensioen van de nabestaande zelf wordt gekort).

Niet in mindering worden gebracht:

· Een nabestaandenpensioen dat uitgekeerd wordt vanwege de pensioenregeling die de overledene bij zijn werkgever had;
· Inkomsten uit vermogen, waaronder lijfrente-uitkeringen.

 

Overige Info:

 

·         ANW-hiaat

·         Wezenpensioen


Meer verzekeringnieuws: verzekering

pensioen nieuws:

Ahold onder vuur

Uitgegeven: 17 juni 2004 20:58

AMSTERDAM - Ahold is donderdag in Amsterdam onder vuur genomen door de Vereniging van Effectenbezitters (VEB) en het Amerikaanse pensioenfonds Copera. Tijdens een zitting van de Ondernemingskamer van het gerechtshof in Amsterdam hebben de VEB en Copera bijna een hele dag nodig gehad om hun argumenten naar voren te brengen. Ze vragen om een onderzoek naar wanbeleid bij het supermarktconcern.

Ahold kreeg een steuntje in de rug van grootaandeelhouder C. Thünnessen. Hij is bang dat zijn twaalf miljoen aandelen door een onderzoek minder waard worden. Hij liet zich vertegenwoordigen door de bekende advocaat Oscar Hammerstein, die ervoor pleitte om geen onderzoek te houden. Er lopen al zoveel studies naar het supermarktconcern dat er geen behoefte is aan nog een.


 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
Terug naar bizhat pensioen